sebait kata (2)


AIR DIMATA AYAHKU

Saat itu

Kududuk disampingnya

Sambil menjaga anak kecil yang ada dipangkuanku

Lalu…..

Suara serak keluar dari bibirnya

Kualihkan wajahku

Kutatap wajah ayah

Dengan penuh rasa sayang

Dan

Kelembutan

Dibalik benda yang melekat diwajahnya

Terlihat setetes air di kelopak matanya

Oohhh…….

Ayah

Sudah berapa banyak

Air yang menetes diwajahmu??

Demi

Anak cucumu…….

Iklan

19 thoughts on “sebait kata (2)

  1. Renungan rahsia ke wajah anaknya ini…rupanya kasih sayang terakhir yang Ayah berikan kepada ku.

    Asalamualaikum

    Pihak best1of4’s blog mengucapkan Selamat menyambut tahun baru 2010, diharapkan kita dapat bersama memeriahkan lagi dunia blogger, selamat maju jaya & success selalu.

    Salam hormat dan jumpa lagi.

  2. Assalaamu’alaikum

    Indahnya DUNIA hanya sementara.
    Indahnya CINTA hanya seketika.
    Indahnya MIMPI kadang tak pasti.
    Tapi……. Indahnya PERSAHABATAN sesama kita sukar dicari ganti.

    Maafkan bunda nen… kerana lambat berkunjung balas; banyak urusan mengulit diri dan perlu dibereskan. Terima kasih atas ingatan berpanjangan. Mudahan kita semua diredhai Allah swt.

    Selamat Tahun Baru 2010. Salam mesra dari Sarikei, Sarawak.

  3. Assalaamu’alaikum

    Apa khabar nandaku Neni? aduuuh Nen… apa-apaan nih.. Nggak ada posting baru. kan bunda udah bilang, harus selalu menulis walau satu ayat… Apa masih sibuk lagi kuliahnya ya ?

    Lama juga tidak silaturahmi ni Nen.. Bunda kangen lho. harap sihat ya. Selalu ada doa dari bunda buat Neni di Mekassar. Salam sayang dari bunda di Sarawak, Malaysia.

    • wassalam bunda,….
      Alhamdulillah, baik bunda…..
      iya lagi sibuk selesaikan skripsi, jadi malas nulis deh..hehe…
      insyaAllah besok2 diterbitkan lagi tulisannya…hehe…

      salam sayang jg dari makassar…indonesia…

  4. Assalaamu’alaikum Neni

    Bunda hadir untuk menghantar berita bahawa bunda sudah berjaya dalam pengajian bunda dan akan graduasi pada bulan Ogos nanti. terima kasih kalau selalu mendoakan kejayaan bunda selama ini. Salam sayang dan rindu selalu dari bunda.

    Jangan menyisih diri dari kata-kata Neni, berbicaralah agar hatimu senang dan tenang. Bunda akan selalu menantinya.

Tanpa Sapa dan Salam darimu kurang bermakna

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s